Recept

Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16774
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
0,1 l Citronová šťáva
75 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
2000 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 094kJ
12% Sacharidy 42 g
10% Tuky 7 g
11% Sodík 222 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem.

2

Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu.

3

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept