Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16783
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Hrušky
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Skořice celá
1 špetka Skořice mletá
0,5 l Víno bílé
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 003kJ
10% Sacharidy 37 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 13 mg
2% Bílkoviny 1 g

Skořicové hrušky postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry.

2

Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec.

3

Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme.

4

Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme.

5

Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Poznámka

Servírujeme nejlépe vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept