Medové hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové hrušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16785 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Pistácie |
0,3 l | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 368,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Med včelí, Pistácie, Pomerančová šťáva, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medové hrušky postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince. |
2 | Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky. |
3 | Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké. |
5 | Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.