Věnec k snídani - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Věnec k snídani
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16788 |
Ingredience
100 g | Kandovaná pomerančová kůra |
500 g | Linecké (křehké) těsto |
250 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
160 g | Med včelí |
1 ks | Pomeranče |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 224,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 88,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Med včelí, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Věnec k snídani postup přípravy receptu:
1 | Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče. |
2 | Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech. |
3 | Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Čas pečení je počítán pro současné pečení obou věnců.