Jednoduchý recept

Věnec k snídani

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16788

Ingredience

100 g Kandovaná pomerančová kůra
500 g Linecké (křehké) těsto
250 g Mandle
160 g Med včelí
200 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 413kJ
20% Sacharidy 73 g
41% Tuky 31 g
1% Sodík 12 mg
11% Bílkoviny 6 g

Věnec k snídani postup přípravy receptu:

1

Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.

2

Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.

3

Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Čas pečení je počítán pro současné pečení obou věnců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept