Hovězí na kedlubnách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na kedlubnách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Kedlubna |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 264,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí na kedlubnách postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostičky a vložíme na zpěněnou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky pokrájené kedlubny, osolíme, okmínujeme a dusíme do vysmahnutí šťávy. Potom zaprášíme moukou a dusíme doměkka. |
2 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.