Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16826

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
6 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 23 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zabaione postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, pak je dáme do čtyř pohárů nebo misek.

2

Ve vodní lázni šleháme čerstvé žloutky asi 4 minuty s cukrem, až vznikne bělavý krém. Postupně přidáváme marsalu a šleháme, až se vše dobře spojí.

3

Zmírníme teplotu a krém šleháme ještě 8 minut, až je pevný asi jako dobře ušlehaná smetana.

4

Krém rozdělíme do misek na jahody a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept