Zabaione - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabaione
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16826 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 555,3mg |
Draslík | 242,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zabaione postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, pak je dáme do čtyř pohárů nebo misek. |
2 | Ve vodní lázni šleháme čerstvé žloutky asi 4 minuty s cukrem, až vznikne bělavý krém. Postupně přidáváme marsalu a šleháme, až se vše dobře spojí. |
3 | Zmírníme teplotu a krém šleháme ještě 8 minut, až je pevný asi jako dobře ušlehaná smetana. |
4 | Krém rozdělíme do misek na jahody a ihned podáváme. |