Křupavá jablíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá jablíčka
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16835 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
80 g | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 298,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr třtinový, Jablka, Ovesné vločky, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavá jablíčka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí. |
2 | Dáme je do zapékací mísy nebo formy o rozměrech 22x22 cm. |
3 | Smícháme hnědý cukr, mouku, ovesné vločky a máslo. Vše zpracujeme na drobenku, kterou nasypeme na jablka ve formě. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 minut, až je drobenka na povrchu křupavá. Rozdělíme je na talířky a ihned podáváme, nebo je můžeme nechat vychladit a podávat studená. |