Zapékané lesní ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané lesní ovoce
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16838 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
300 g | Lesní plody - mražené |
10 g | Máslo čerstvé |
200 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 75,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 153,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Máslo čerstvé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané lesní ovoce postup přípravy receptu:
1 | Míchané drobné ovoce propláchneme a necháme okapat. |
2 | Z celého citrónu nastrouháme kůru a z půlky vymačkáme šťávu. Ovoce promícháme s jednou lžící cukru a citrónovou šťávou. Necháme 15 minut stát. |
3 | Vejce rozšleháme, smícháme s tvarohem, třemi lžícemi cukru a citrónovou kůrou. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem. |
4 | Ovoce i se šťávou rozdělíme do misek, přelijeme tvarohem a zapékáme v předehřáté troubě na 250°C při horním ohřevu asi 15-20 minut. Asi po 10 minutách povrch pocukrujeme. |
5 | Hotové ovoce podáváme horké. |
Dětem moc chutnalo