Recept

Nákyp z ovesných vloček se zabaione

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16839

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
50 g Cukr moučkový
130 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Cukr vanilka
130 g Máslo čerstvé
130 g Ovesné vločky
50 g Ořechy lískové
5 polévková lžíce Slivovice
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný
300 g Třešně
6 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
16% Sacharidy 58 g
43% Tuky 32 g
7% Sodík 134 mg
34% Bílkoviny 19 g

Nákyp z ovesných vloček se zabaione postup přípravy receptu:

1

Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta.

2

Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

3

Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém.

4

Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept