Recept

Zapékané filé s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16845

Ingredience

200 g Brambory vařené
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Filé z aljašské tresky
100 g Houby čerstvé
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
20 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
8% Sacharidy 30 g
35% Tuky 26 g
36% Sodík 722 mg
78% Bílkoviny 44 g

Zapékané filé s houbami postup přípravy receptu:

1

Do vymazané zapékací mísy urovnáme vařené brambory nakrájené na plátky, osolíme je a opepříme. Přidáme porce filé povařené v osolené vodě a nakonec podušené, nadrobno nakrájené houby s utřeným česnekem.

2

Mléko rozmícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme pokrm a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Na talíři obložíme filé plátky omytých rajčat a ozdobíme pažitkou. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept