Recept

Filé s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16846

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Filé z aljašské tresky
6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
40 g Křen
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 076kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 10 g
13% Sodík 261 mg
55% Bílkoviny 31 g

Filé s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.

2

Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.

3

Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept