Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1688

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
175 g Hrášek
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
280 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,281 kcal
Kilojoule 5 358kJ
20% Sacharidy 73 g
91% Tuky 68 g
26% Sodík 513 mg
157% Bílkoviny 88 g

Kuře na šafránu postup přípravy receptu:

1

Kuře nejprve rozporcujeme na 8 kousků a odstraníme kůži. Osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dohněda. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou.

2

Do šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme dokud zelenina nezesklovatí. Přidáme čili koření a na prudkém ohni ještě krátce osmahneme. Rajčata zbavíme slupek, jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a vaříme 5-10minut dokud se nevyvaří šťáva. Omáčka by měla být hustá. Na závěr přilijeme 700ml vroucí vody, přidáme rýži, šafrán a kousky kuřete.

3

Vše přivedeme k varu, zakryjeme a necháme za pravidelného míchání asi 20minut dusit.

4

Nakonec přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou petržel, důkladně promícháme a vaříme cca 10minut dokud se nevyvaří všechna voda. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Hrášek můžeme nahradit fazolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept