Recept

Vepřová kýta po bulharsku

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vepřová kýta po bulharsku 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16891

Ingredience

4 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup
3 polévková lžíce Olej rostlinný
8 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
0,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
11% Sacharidy 39 g
34% Tuky 26 g
493% Sodík 10 g
63% Bílkoviny 35 g

Vepřová kýta po bulharsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.

2

Potom k masu přilijeme víno, přidáme kečup, osolíme, opepříme a podusíme do měkka.

3

Při podávání posypeme každou porci nakrájenou sterilovanou paprikou.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm můžeme připravit i z vepřové plece.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřová kýta po bulharsku
Vepřová kýta po bulharsku se dá jíst jako všední jídlo, ale můžete si ji připravit i o víkendu nebo ve svátek. Chutná totiž báječně, takže jakmile si na tento recept vzpomenete a budete mít stejně jako já v mrazáku kousek masa, ihned si ho ukuchtíte. Dávám pět hvězdiček a určitě ho doporučuji.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept