Kapří tokáň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří tokáň
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16906 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 201,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapří tokáň postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm a dlouhé 5 cm. Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a opečeme po všech stranách na pánvi na rozehřátém sádle. |
2 | Chvíli před dopečením kapra podlijeme červeným vínem a ještě asi 5 minut povaříme. |
3 | Porce upravíme na nahřáté talíře, podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.