Candát na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na zelenině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16912 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Candát obecný |
0,5 ks | Celer bulvový |
6 ks | Mrkev kořen |
8 ks | Nové koření celé |
4 kávová lžička | Omáčka tatarská |
10 ks | Pepř černý celý |
4 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 78g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 222,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Mrkev kořen, Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Candát na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a povaříme v osolené vodě s kořením 10 minut. Scedíme, ve vývaru vaříme očištěné porce candáta. Vaříme zvolna (asi 10 minut), aby se maso nerozpadlo. |
2 | Uvařené porce upravíme na talíře, obložíme vařenou zeleninou a polijeme tatarskou omáčkou. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.