Úhoř na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16918 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 50,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Úhoř na česneku postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka. |
2 | Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.