Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16918

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1000 g Úhoř říční
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 052kJ
1% Sacharidy 4 g
57% Tuky 42 g
10% Sodík 195 mg
45% Bílkoviny 25 g

Úhoř na česneku postup přípravy receptu:

1

Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka.

2

Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.

3

Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept