Maďarská vepřová játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská vepřová játra
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16943 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 451,5mg |
Draslík | 503,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 33g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.

Maďarská vepřová játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a chvíli podusíme. Když zesklovatí, posypeme játra mletou paprikou. |
2 | Upečená játra osolíme a upravíme na nahřáté talíře. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.