Gruzínské sekané bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínské sekané bifteky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 348,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gruzínské sekané bifteky postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové a hovězí maso nakrájíme na kousky a najemno nasekáme. K masu přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme bifteky ve tvaru bochánků a urovnáme je do pekáče vymaštěného olejem. Na každý biftek položíme proužek slaniny. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. |
3 | Bifteky zprudka pečeme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut. Potom přidáme spařená, oloupaná a na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží a čerstvou zeleninou.