Špízy z vepřových ledvinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z vepřových ledvinek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 14 g
32% Sodík 643 mg
91% Bílkoviny 51 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 963,8mg |
Draslík | 817,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.

Špízy z vepřových ledvinek postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme a několikrát dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Příčně je nakrájíme na tenčí plátky a střídavě s kousky slaniny a oloupané cibule je napichujeme na jehly. |
2 | Špízy grilujeme po všech stranách na rozpáleném grilu nebo v troubě pod grilem. Opečené ledvinky osolíme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.