Vepřová kýta po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta po řecku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 plátek | Citronová kůra |
10 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Gouda 45% |
600 g | Vepřová kýta |
50 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 114,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 385,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vepřová kýta, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Vepřová kýta po řecku postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry. |
2 | Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou. |
3 | Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.