Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 16964

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
4 kávová lžička Cukr krupice
3 kávová lžička Cukr palmový
110 g Fazolové klíčky
150 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Limetková šťáva
75 g Nudle rýžové
50 cl Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka švestková
200 g Sýr sójový - Tofu
100 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
5 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,485 kcal
Kilojoule 6 212kJ
19% Sacharidy 67 g
171% Tuky 129 g
28% Sodík 565 mg
42% Bílkoviny 23 g

Mii krob postup přípravy receptu:

1

Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody (půl dávky), vodu slijeme a nudle osušíme papírovým ubrouskem. Nudle pak nakrájíme (nebo nastříháme) na menší kousky.

2

V hlubší pánvi wok rozpálíme asi 8 - 10 cm oleje. Pro zkoušku, zda je olej již rozpálený, vhodíme do oleje kousek nudle. Po rozpálení na pánvi naprudko smažíme nudle. Když zezlátnou, obrátíme je - pak je vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou - a necháme je odmastit na papírovém ubrousku.

3

Potom v tomto oleji usmažíme (také asi 8 - 10 minut) nudličky tofu dozlatova a křupava. Stejným postupem je vyjmeme a necháme odmastit na papírovém ubrousku. Také šalotku smažíme po tofu ve stejném oleji. Dále přijdou na řadu garnáty, které osmažíme dorůžova.

4

Z pánve wok slijeme olej, nahradíme jej rybí omáčkou, vodou, šťávou z limetek, švestkovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, cukrem a palmovým cukrem. Na středně silném ohni všechno mícháme asi 5 minut až do zhoustnutí směsi. Postupně přidáme smažené nudle, tofu, garnáty, nakládaný česnek a šalotku - a vše dobře mícháme, aby se ingredience dobře promísily.

5

Hotovou směs vrstvíme na talíře a zdobíme nakrájenou syrovou zeleninou (fazolovými klíčky, kolečky naťové cibulky a chilli papričkami).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept