Vánoční salát z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční salát z kapra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16979 |
Ingredience
160 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Kapr obecný |
100 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 935,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vánoční salát z kapra postup přípravy receptu:
1 | Do osolené a okyselené vařící vody vložíme omyté porce kapra a uvaříme doměkka. |
2 | Uvařené maso vykostíme a nadrobno nakrájíme. Přidáme uvařené, na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou okurku, cibuli a nasekanou petrželku. |
3 | Nakonec salát osolíme, opepříme, ochutíme lžící citronové šťávy a spojíme olejem. Před podáváním necháme uležet. |