Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 16983

Ingredience

200 g Brambory vařené
120 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Pšeničná krupice
20 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 764kJ
11% Sacharidy 39 g
24% Tuky 18 g
29% Sodík 571 mg
43% Bílkoviny 24 g

Bramborový nákyp s játry postup přípravy receptu:

1

Žloutky rozetřeme s polovinou sádla a přidáme uvařené, prolisované brambory, mléko, 15 g hrubé mouky a krupici. Směs osolíme, opepříme a vmícháme očištěná, rozetřená játra. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

2

Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, vysypeme zbylou hrubou moukou a urovnáme připravenou směs.

3

Pokrm dozlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s nakládanou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept