Recept

Vepřové hranolky v leču

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16987

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Lečo sterilované
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová plec
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 414kJ
8% Sacharidy 30 g
80% Tuky 60 g
39% Sodík 784 mg
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové hranolky v leču postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Vmícháme mletou papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme.

2

K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, sterilované lečo a smetanu. Dusíme dále, až maso změkne a směs zhoustne.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept