Recept

Vepřová plec na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16989

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová plec
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
0% Sacharidy 1 g
31% Tuky 23 g
13% Sodík 268 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vepřová plec na česneku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a mírně po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme trochou vlažné vody a za častého obracení upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s bramborovými knedlíky a zelím nebo špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept