Recept

Makrela v česnekové směsi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16994

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Makrela obecná
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 016kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 100 mg
31% Bílkoviny 18 g

Makrela v česnekové směsi postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou.

2

Omyté porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpět makrely, přidáme česnekovou směs a 1 dl vody. Dusíme, až ryby změknou.

3

Hotové makrely dáme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a dílky omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept