Krémová polévka z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z kuřecích jater
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16996 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Játra kuřecí |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 213,8mg |
Draslík | 822,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Květák, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krémová polévka z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí játra spolu s omytým květákem uvaříme v 1 l osolené vody doměkka. |
2 | Po 15 minutách varu odebereme z květáku několik růžiček a dáme je stranou. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z jater a květáku, opepříme a okořeníme muškátem. |
4 | Do polévky prolisujeme měkká játra a uvařený květák a polévku přecedíme na odebrané růžičky. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou. |