Recept

Krémová polévka z kuřecích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16996

Ingredience

100 g Játra kuřecí
1 ks Květák
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Polévkové koření
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
6% Sacharidy 23 g
27% Tuky 20 g
15% Sodík 301 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krémová polévka z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěná kuřecí játra spolu s omytým květákem uvaříme v 1 l osolené vody doměkka.

2

Po 15 minutách varu odebereme z květáku několik růžiček a dáme je stranou.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z jater a květáku, opepříme a okořeníme muškátem.

4

Do polévky prolisujeme měkká játra a uvařený květák a polévku přecedíme na odebrané růžičky. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept