Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
531 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, prolisujeme a přidáme vařící mléko a žloutky. Vymícháme hustou kaši.
  • 2
    Dvě třetiny kaše urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy.
  • 3
    Ze zbylé kaše pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kaši hnízdečka a do každého rozklepneme vejce. Osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.
  • 4
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.