Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16998 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 457,7mg |
Draslík | 713,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tuk rostlinný, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, prolisujeme a přidáme vařící mléko a žloutky. Vymícháme hustou kaši. |
2 | Dvě třetiny kaše urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy. |
3 | Ze zbylé kaše pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kaši hnízdečka a do každého rozklepneme vejce. Osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.