Hovězí pečeně na žampionech

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
840 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.
  • 3
    V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
  • 5
    Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.