Recept

Vepřová kýta s pórkem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17035

Ingredience

20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 237kJ
5% Sacharidy 18 g
47% Tuky 35 g
15% Sodík 297 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vepřová kýta s pórkem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi na oleji.

2

Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a omytý, na nudličky nakrájený pórek. Zprudka osmahneme, vložíme maso, podlijeme vínem a krátce podusíme.

Poznámka

Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept