Jednoduchý recept

Vepřový bůček po zbojnicku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový bůček po zbojnicku 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 17036

Ingredience

1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřový bok
400 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,040 kcal
Kilojoule 4 353kJ
0% Sacharidy 1 g
141% Tuky 106 g
13% Sodík 262 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vepřový bůček po zbojnicku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost.

2

Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet.

3

Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova.

Poznámka

Pokrm podáváme studený s tmavým chlebem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřový bůček po zbojnicku
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.
 
Lucie Klouparová
Vepřový bůček po zbojnicku
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept