Papriky plněné Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné Nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17042 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Jogurt bílý |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Rajčata |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 53,7mg |
Draslík | 449,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Rajčata, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Papriky plněné Nivou postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky podélně rozkrojíme, zbavíme zrnek, omyjeme a necháme okapat. |
2 | Sýr rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme, smícháme s jogurtem, smetanou a jemně nakrájenou pažitkou. Směs našleháme. |
3 | Připravené půlky paprik naplníme do poloviny sýrovou směsí a navrch ozdobíme plátky omytých rajčat. Rajčata pokapeme citronovou šťávou. |