Škvarkové placky z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové placky z brambor
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17043 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
180 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 528,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové placky z brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a po vychladnutí je najemno nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, nasekané škvarky, sůl a rychle vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm, vykrájíme kolečka a usmažíme je po obou stranách na oleji. |
Nejrůznější placky máme docela rádi, bývá to vděčná večeře. U tohoto receptu se mi zdá moc škvarků nebo málo mouky - musela jsem plnou hrst přidat do těsta, aby se přestalo lepit a další hrst padla na podsypávání. Placky ale byly dobré. Vzhledem k tomu, že obsahují dost tuku, pekla jsem je na suché teflonové pánvi. Hodnotím kladně.