Vepřová žebírka dušená v zelných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka dušená v zelných listech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová žebra |
0,5 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 150,6mg |
Draslík | 446,3mg |
Vláknina | 954,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová žebírka dušená v zelných listech postup přípravy receptu:
1 | Omytá žebírka lehce naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na sádle a odstavíme. |
2 | Omyté zelné listy spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Žebra listů naklepeme, aby se lépe zavinuly. |
3 | Opečená žebírka po jednom položíme na zelné listy, přidáme oloupanou, na výpeku ze žebírek osmahnutou cibulku a plátky opečené slaniny. Přikryjeme druhým listem a zabalíme. |
4 | Závitky urovnáme do pekáčku, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. |