Recept

Candát s citronovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Candát s citronovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 17053

Ingredience

1000 g Candát obecný
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
4% Sacharidy 13 g
50% Tuky 37 g
54% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Candát s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.

2

Připravené candáty podusíme na části másla doměkka.

3

Kosti z candátů vaříme ve vývaru. Zahustíme jíškou připravenou ze 40 másla a 50 g hladké mouky. Dobře povaříme a procedíme.

4

Na 1 l omáčky přidáme 2 rozšlehané žloutky a 2 lžíce citronové šťávy. Krátce povaříme.

5

Na talířích zalijeme porce candátů omáčkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými zámeckými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Recept je výborný, doporučuji!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept