Jednoduchý recept

Domácí živáňská pečeně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17056

Ingredience

1 ks Cibule
70 g Moravské uzené maso
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
1% Sacharidy 2 g
38% Tuky 29 g
14% Sodík 277 mg
58% Bílkoviny 33 g

Domácí živáňská pečeně postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme a nožem vytvoříme do masa otvory. Protkneme jimi oloupanou, nakrájenou cibuli a na hranolky nakrájené moravské uzené. Kýtu osolíme a potřeme olejem.

2

Maso položíme na plát alobalu potřený olejem, zabalíme a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

3

Chvíli před dopečením alobal pootevřeme, aby se na mase vytvořila kůrčička.

4

Upečené maso vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept