Polévka s kukuřicí a krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kukuřicí a krabím masem
Polévka s kukuřicí a krabím masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17058 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
130 g | Krab |
250 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
600 ml | Vývar asijský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 264,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr moučkový, Koriandr čerstvý, Krab, Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar asijský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kukuřicí a krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozdrobíme krabí maso, přidáme jemně nasekaný zázvor, řádně promícháme. Bílek ušleháme do pěny, přidáme mléko, škrobovou pastu (1 díl škrobové moučky smícháme s 1 1/2 dílu studené vody) a vše ušleháme. Poté vmícháme krabí maso. |
2 | V pánvi přivedeme k varu vývar, přidáme rozdrcenou kukuřici a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Poté přidáme směs s bílkem a krabím masem, osolíme, opepříme, řádně promícháme a krátce povaříme. |
3 | Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme jemně nakrájenou cibulkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Krabí maso je dobré použít pokud možno co nejčerstvější. Pokud je nemáme, můžeme nahradit mraženým krabím masem nebo kuřecím prsním řízkem.