Recept

Milánské vepřové řízky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17076

Ingredience

2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
2 dl Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
2% Sacharidy 8 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 452 mg
55% Bílkoviny 31 g

Milánské vepřové řízky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.

2

Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.

3

Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s opékanými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept