Jednoduchý recept

Červené a bílé krevety se zeleninou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17085

Ingredience

1 kávová lžička Chilli omáčka
1 polévková lžíce Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
170 g Hrášek
450 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
800 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
4% Sacharidy 15 g
57% Tuky 42 g
8% Sodík 163 mg
53% Bílkoviny 30 g

Červené a bílé krevety se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli.

2

Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře.

3

Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.

4

Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme.

5

Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept