Video recept

Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem

  • Česko
Palec nahoru
5
Palec dolu
2
4
Skvělý recept
4 7 Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 171

Ingredience

1 g Bobkový list
100 g Cibule
50 g Citrony
30 g Cukr krupice
750 g Hovězí maso zadní
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 g Nové koření celé
50 ml Ocet kvasný lihový
1 g Pepř černý celý
37,5 g Slanina vepřová
500 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
100 g Tuk
700 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
5% Sacharidy 19 g
34% Tuky 25 g
53% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na díly, opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je opečeme a podlijeme vodou.

3

K masu přidáme nové koření a pepř, bobkový list, tymián a dobře opláchnutý citron, nakrájený na plátky, zakapeme octem, přikryjeme a maso dusíme (pečeme) pod poklicí doměkka. Během dušení (pečení) maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme vodu.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme. Během varu přilijeme smetanu.

5

Nakonec omáčku procedíme, dochutíme solí, cukrem a octem a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Podáváme s houskovým nebo s karlovarským knedlíkem. Každou porci ozdobíme plátkem citronu, lžičkou brusinkového kompotu a kopečkem ušlehané smetany - tzv. brusinkovým terčem.

Komentáře a hodnocení

 
Jan Proskovec
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Největší dobrota tongue
 
janafuk@seznam.cz
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Dobrý recept jen omáčku necedím, ale rozmixuji potom nemusí používat jíšku na zahuštění.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
2
4
Skvělý recept