Recept

Nadívané sépie po vietnamsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17110

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
55 g Nudle skleněné
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Shiitake houby
600 g Sépie
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 973kJ
23% Sacharidy 83 g
30% Tuky 22 g
50% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Nadívané sépie po vietnamsku postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.

2

Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.

3

Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.

4

Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept