Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1712

Ingredience

100 g Cukr krupice
100 g Hrozinky
1500 g Jablka
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Skořice mletá
50 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
16% Sacharidy 56 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 38 mg
10% Bílkoviny 5 g

Tažený závin postup přípravy receptu:

1

V teplé vodě rozšleháme vejce, přidáme sůl a máslo, pro pružnost těsta můžeme přidat pár kapek octa. V mouce uděláme důlek a směs do něj vlijeme. Dobře zpracujeme, tak dlouho až se těsto nechytá ani rukou ani válu, musí být pružné.

2

Vytvarujeme bochánek, potřeme máslem a přikryjeme teplým hrncem.

3

Necháme asi hodinu odpočinout, pak těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z jedné vyválíme placku, potřeme rozpuštěným máslem a vytáhneme od středu do krajů. Pokapeme máslem, posypeme strouhankou a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky, zasypeme skořicí, cukrem, posekanými ořechy a rozinkami.

4

Závin opatrně svineme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme máslem.

5

Pečeme v předehřáté troubě.

6

Stejně uděláme i druhý závin.

7

Vychladlý pocukrujeme.

Poznámka

Máslo na pomazání dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept