Recept

Vepřové ražniči s játry

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové ražniči s játry 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17121

Ingredience

100 g Anglická slanina
4 ks Cibule
250 g Játra vepřová
100 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
4% Sacharidy 14 g
54% Tuky 41 g
86% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové ražniči s játry postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté vepřové maso nakrájíme na 8 špalíčků, naklepeme je, potřeme olejem, opepříme a necháme chvíli odležet.

2

Maso osolíme a napichujeme na jehly střídavě s kousky očištěných jater, kousky slaniny a papriky a čtvrtkami oloupané cibule.

3

Ražniči opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji celkem asi 10 minut.

Poznámka

Ražniči můžeme připravit i z vepřové kýty - ořechu. Podáváme s tatarskou omáčkou a opékanými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové ražniči s játry
Ražniči jsem připravovala z kýty jak je uvedeno v poznámce, brambory jsem měla vařené ve slupce a jelikož jsem měla více porcí, tak jsem pekla v troubě. Papriku jsem použila čerstvou. Při přípravě na pánvičce bude více vyhovovat panenka a všechny ingredience bych na jehly dala volněji, aby se vše dobře propeklo. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept