Recept

Telecí játra s jablky a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17133

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 ks Jablka
500 g Játra telecí
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
6% Sacharidy 22 g
47% Tuky 36 g
11% Sodík 219 mg
46% Bílkoviny 26 g

Telecí játra s jablky a cibulí postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.

2

Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.

3

Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s opékanými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept