Gratinovaná růžičková kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná růžičková kapusta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17138 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Kapusta růžičková |
50 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 636,5mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinovaná růžičková kapusta postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do zapékací mísy na 20 g rozehřátého másla, pokapeme 3 lžícemi vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení mísou občas zatřeseme. |
2 | Na zbylém másle osmažíme strouhanku, poklademe ji na kapustičky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.