Benátská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátská vejce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17156 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 114,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Benátská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 3-4 minuty. Vyjmeme je, zchladíme a oloupeme. Na talířích vejce ostrým nožem rozpůlíme. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dorůžova. Na každou polovinu vejce dáme trochu osmažené cibule a pokapeme ji rozpuštěným máslem. |
3 | Podáváme na listech omytého hlávkového salátu. |