Ruská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská hovězí pečeně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Citrony |
5 g | Divoké koření celé |
50 g | Hořčice |
750 g | Hovězí maso zadní |
200 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Ocet kvasný lihový |
50 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
700 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony - sterilované |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 45,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ruská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme. |
2 | Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vodou. |
3 | Potom zastříkneme octem, přidáme divoké koření, hořčici a kůru z dobře omytého citronu. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodu. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme a zalijeme vodou a mlékem. Za občasného míchání vaříme nejméně hodinu. |
5 | Ke konci varu přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme. |
6 | Omáčku procedíme přes hustý cedník, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše povaříme. |
Poznámka
Žampiony - sterilizované: bez nálevu Divoké koření nemleté: nové koření, celý pepř, bobkový list