Zadělávaná čočka nakyselo

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
31 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočenou čočku uvaříme v téže vodě se špetkou tymiánu.
  • 2
    Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme trochou vývaru z čočky. Dobře rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme octem a pepřem, přidáme uvařenou čočku a ještě krátce povaříme.
  • 3
    Podáváme se sázenými vejci a okurkou nebo s uzeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Zadělávaná čočka nakyselo
Zadělávaná čočka nakyselo se mi moc povedla. Udělala jsem k ní sázená vejce a i syn se olizoval až za ušima. Recept doporučuji a dávám plné bodové ohodnocení.