Recept

Zadělávaná čočka nakyselo

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zadělávaná čočka nakyselo 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17205

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 l Voda pitná
400 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
17% Sacharidy 63 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 214 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zadělávaná čočka nakyselo postup přípravy receptu:

1

Předem namočenou čočku uvaříme v téže vodě se špetkou tymiánu.

2

Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme trochou vývaru z čočky. Dobře rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme octem a pepřem, přidáme uvařenou čočku a ještě krátce povaříme.

3

Podáváme se sázenými vejci a okurkou nebo s uzeninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Zadělávaná čočka nakyselo
Zadělávaná čočka nakyselo se mi moc povedla. Udělala jsem k ní sázená vejce a i syn se olizoval až za ušima. Recept doporučuji a dávám plné bodové ohodnocení.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept