Recept

Fazole na bretaňský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17208

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Fazole bílé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Protlak rajčatový
50 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
20% Sacharidy 74 g
18% Tuky 13 g
6% Sodík 117 mg
44% Bílkoviny 25 g

Fazole na bretaňský způsob postup přípravy receptu:

1

Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.

2

Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.

3

Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.

4

Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.

5

Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept