Fazole na bretaňský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole na bretaňský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17208 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Fazole bílé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazole bílé, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazole na bretaňský způsob postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je. |
2 | Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme. |
3 | Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme. |
4 | Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme. |
5 | Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci. |
Poznámka
Servírujeme teplé.