Bramborový salát s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17210 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazole bílé |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Jablka |
200 ml | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunkový salám |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Fazole bílé, Jablka, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Předem namočené fazole uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Ostatní přísady nakrájíme na kostičky, oloupanou kořenovou zeleninu uvaříme do měkka a nadrobno pokrájíme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nasekáme, vše promícháme s fazolemi a bramborami. |
3 | Směs přelijeme majonézou ochucenou solí, pepřem, hořčicí a octem, zlehka promícháme a necháme proležet. |
4 | Salát podáváme jako sváteční přílohu. |
Poznámka
Servírujeme studené.